Cum se creaza cont

Universitatea din Oradea beneficiază de o licență integrală de Matlab, pentru toți membrii comunității academice, cadre didactice, studenți etc, care au o adresa de e-mail instituțională ce se termină cu uoradea.ro.

Creare cont Matlab

Software-ul poate fi accesat on-line (în orice browser, fiecare membru având la dispoziție 5 GB în cloud-ul Matlab), pe dispozitive mobile sau poate fi descărcat și instalat local pe PC-ul/laptop-ul personal sau intr-un laborator.

Poate fi accesat / instalat direct de pe pagina https://www.mathworks.com/ , sau de pe pagina dedicată Universitații din Oradea pe pagina Mathwork: https://la.mathworks.com/academia/tah-portal/universitatea-din-oradea-31624992.html


După accesarea pagini trebuie urmat următorii pașii:


1. Trebuie ales butonul Get MATLAB (după cum se vede în imaginea de mai jos, urmăriți săgeata roșie)2. Pentru a crea un cont trebuie ales butonul Create Account

3. Trebuie introdus nume utilizatorului de la contul de Office365


4. Trebuie creat o parolă nouă pentru Matlab care trebuie să aibă o lungime între 8-50 caractere, să conțină o majusculă si un număr


5. După crearea parolei se cere verificarea identității, pe care se face prin trimiterea unui cod pe adresa de email care a fost introdusă anterior.


6. Adresa de email poate fi accesat pe adresa https://www.office.com. Trebuie copiat codul de verificare din mesajul primit.


7. Codul copiat trebuie introdus în căsuță și bifat I accept the…..
(după cum se vede în imaginea din dreapta)


8. Trebuie completate datele cerute


Dupa parcurgerea pașilor anteriori va apărea pagina următoare unde aveți access la Matlab. Matlab poate rula atât online cât și instalat pe un calculator.


Varianta Online:


Sau se poate descărca chitul de instalare:

Succes!